Popravka klima uređaja

Popravka klima uređaja je izuzetno bitna i kao što je u pojedinim situacijama teško pronaći pravog majstora za automobil takav je slučaj i sa majstorima za klima uređaje. Potrebno je da pronađete osobu tačnije servis koji će koristiti originalne delove, adekvatna sredstva i da ima najsavremenije alate i mašine za popravku klima uređaja.

Bez obzira koji problem imate, bilo da vaš uređaj slabo hladi, troši previše struje, potreban mu je redovan godišnji servis ili klima curi, izduvava neprijatan miris pa i ne radi – Frigi In je kompanija koja vam može pomoći. Okuplja najstručnije majstore koji se svakodnevno susreću sa sličnim problemima i koje uspešno rešavaju, a za sve klijente je obezbeđena garancija kvaliteta.

Stručna dijagnostika na jednom mestu

Kao i sa svakim uređajem tako je potrebno i sa klimom bez obzira da li s eona koristi u privatne ili poslovne svrhe. Najbitnije je pronaći uzrok kvara odnosno neprijatnosti koju doživljavate kako bi mogao isti i da se otkloni.

Zahvaljujući stručnosti naše ekipe možemo vam garantovati profesionalno, brzo i kvalitetno otklanjanje svih vrsti kvarova bez obzira na model i marku vašeg klima uređaja.

Stručni tim naše kompanije čine majstori koji su usko specijalizovani za usluge pružanja iz oblasti klimatizacije, svi su sa dugogodišnjim iskustvom a dobijate garanciju na svaki naš servis.

Frigi In je usko specijalizovana firma koja se bavi pružanjem usluga u održavanju ali i popravci vaših klima uređaja u domu ili poslovnom prostoru. Odlikuje nas višegodišnje iskustvo u radu, korišćenje najsavremenijih alata, tehnike i oprema što vam sve garantuje kvalitet naših naših usluga.

Koji su najčešći kvarovi sa klima uređajima?

Jedan od najčešćih problema jeste situacija kada klima kaplje. To se uglavnom događa jer je zapušeno ili puklo kondez crevo koje sa jedne strane kodenzovanu vodu iz unutrašnje jedinice izbacuje napolje. Takođe, može se napraviti muljni čep ili da u kondenz crevo uđe insekt, neka buba ili stršljen koji polažu svoje larve.

Kod pojedinih klima uređaja takozvano fabričko kondenz crevo je lošeg kvaliteta te usled mraza ili toplog vremena jednostavno dolazi do pucanja.

Do curenja klime dolazi i ukoliko nastane nedostatak freona u sistemu – a upravo zbog tog nedostatka stvara se led na isparivaču unutrašnje jedinice.

Šta raditi ukoliko klima ne može da se uključi?

Ovo je još jedan problem koji se dešava sa klima uređajima, jednostavno da daljinski ne reaguje i aparat ne može da se uključi.  Na samom početku potrebno je proveriti da li se nešto pokazuje na displeju daljinskog upravljača, a ukoliko tu ne bude bilo ni jedne informacije proveriti da nisu baterije ispražnjene. Naša je preporuka i da stavite alkalne baterije jer obične su uglavnom lošeg kvaliteta i veoma brzo iscure pa i oštete samu elektroniku daljinskog upravljača.

Ukoliko vaša klima i dalje ne radi naredni korak jeste da proverite napajanje tako što ćete isključiti klima uređaj iz utičnice u zidu i priključiti drugi uređaj. Na taj način proveravate da li sama utičnica dobro radi.

Prilikom ovakvog problema kada klima ne može da se upali problem može biti i ukoliko je senzor prijema oštećen. U tom slučaju predlažemo vam da podignete poklopac na unutrašnjoj jedinici vašeg klima uređaja i uglavnom sa desne strane imate dugme kojim možete opet da startujete klimu.

Ukoliko klima ne rad i dalje i samostalno ne možete da otklonite kvar svakako vam predlažemo da pozovete servis kako bi stručni tim sve to rešio.

Šta raditi ukoliko klima ne ladi?

Još jedan od problema i popravki koje mogu da se uspešno reše jeste ukoliko vaš klima uređaj ne može da greje il ida hladi. Ono što možete da uradite u kućnim uslovima jeste da proverite režim rada na daljinskom upravljaču pa i da zadate temperaturu. Na tan način proverićete kako se menja režim rada klime, a ukoliko vam je klima postavljena na automatik moguće je da je to uzrok zbog čega ona ne radi. Takođe ukoliko je sama klima nameštena na program odnosno mod koji služi da izvuče vlagu iz vazduha, klima će duvati ali neće hladiti. U tom slučaju treba imati u vidu da i tu morate sačekati oko desetak minuta kako bi došlo do promene željenog moda i samog programa.

Ukoliko želite grejanjem na daljinskom upravljaču potrebno je da stoji oznaka sunce ili heat. Isti princip važi i kod hlađenja, dakle primenite mod sačekajte malo i onda proverite da li vaš uređaj dobro radi.

Ukoliko sve ovo ne pomogne predlog je da hitno pozovete servis kako bi vam taj problem rešio.

Frigi in je servis koji vam pruža profesionalnu popravku vaših klima uređaja bez obzira na godinu proizvodnje, marku ili model proizvođača. Za vas smo obezbedili profesionalne majstore koji svoje znanje svakodnevno usavršavaju na stručnim seminarima, a stručni su za montaže, servis i popravku klime.